27 Eylül 2023 Çarşamba

Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ümid Karlı ve Araştırma Görevlisi Semih Karaman, Aladağ'da Milli Takım Kampında Uyku Hijyeni Eğitimi Verdi
Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ümid Karlı ve Araştırma Görevlisi Semih Karaman, Türkiye Olimpik Güreş Takımı için önemli bir katkıda bulundular. Aladağ'da gerçekleştirilen milli takım kampında sporcuların atletik performanslarında ve toparlanmalarında önemli rol oynayan uyku hijyeni eğitimi verdiler.
Uyku, sporcuların performansını etkileyen kritik bir faktördür.Bu bilinçle Prof. Dr. Ümid Karlı ve Semih Karaman, milli takım sporcularına uyku hijyeni konusunda akademik bir perspektif sunarak önemli bilgileri aktardılar. Eğitim, sporcuların daha verimli bir uyku düzenine sahip olmalarına ve dolayısıyla daha iyi bir performans sergilemelerine yardımcı olmayı amaçlıyor.
Dekan Prof. Dr. Ümid Karlı, bu eğitimin sporcuların fiziksel ve zihinsel sağlığı üzerinde olumlu bir etki yapacağına inandığını belirtti. Aynı zamanda, uyku hijyeninin sporcuların iyileşme süreçlerine de olumlu katkı sağlayacağını vurguladı.
Araştırma Görevlisi Semih Karaman ise, "Uyku, sporun ayrılmaz bir parçasıdır ve doğru uyku alışkanlıkları, sporcuların en iyi performanslarını sergilemelerine yardımcı olabilir. Bu eğitim, sporcuların uyku kalitelerini artırmalarına yardımcı olacak önemli ipuçları sunuyor" dedi.
Milli takım kampında verilen bu eğitim, sporcuların fiziksel sağlığını ve performanslarını geliştirmeyi hedefleyen Spor Bilimleri Fakültesi'nin sürdürdüğü önemli bir işbirliğini temsil ediyor. Prof. Dr. Ümid Karlı ve Semih Karaman'ın katkılarıyla, Türk olimpik güreş takımının başarısının daha da artması bekleniyor.
Verdi