Öğrenciler Rekreasyon, Turizm ve Spor Dersini Narven'de Yaptı

17 Kasım 2021 Çarşamba

Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölümü öğrencileri Rekreasyon, Turizm ve Spor dersini Narven'de gerçekleştirdi.
Bolu'nun Karacasu beldesinde bulunan ve gözde turizm merkezlerinden birisi haline gelen Narven Termal Kasaba, tatil imkanının yanı sıra eğitime de katkı sağlıyor. Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölümü öğrencileri, Rekreasyon, Turizm ve Spor dersi kapsamında Narven Macera Parkı'nda eğlenerek eğitici bir program gerçekleştirdi. Bu ders kapsamında öğrencilere, rekreasyon turizm ve spor ile ilişkili organizasyonların düzenlenmesi, bu etkinliklerin planlanması, uygulanması ve sonuçlandırılması aşamasında etkin olan yönetimsel süreçlerin öğretilmesi kazandırılmaktadır. Dersi alan öğrenciler böylelikle bu tarz projelerin yönetim süreçlerini öğrenmekte ve önemli bir istihdam alanı olan Rekreasyon Yöneticiliği konusunda tecrübe kazanmaktadır. Dr. Öğrt. Üy. Devrim BULUT tarafından verilen dersin uygulamasını gerçekleştirmek için düzenlenen eğitim programına BAİBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın HİM, Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Hanifi ÜZÜM ve Spor Yöneticiliği Bölümünden dersi alan 100 öğrenci katıldı. Program kapsamında öğleden önceki etkinliklerde kahvaltı yaptıktan sonra demirciler köyünde doğa yürüyüşü yapıldı. Öğleden sonraki etkinliklerde Narven Macera Parkı'nda zipline, dev salıncak ve ip parkurunu deneyimlenerek takım çalışmalarının ön plana çıktığı eğitsel oyunlar oynandı.