Judocularımız KATA'da Türkiye İkincisi

16 Mayıs 2023 Salı

JUDOCULARIMIZ KATA’DA TÜRKİYE İKİNCİSİ

03-05 mayıs tarihlerinde Sinop Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Üniversiteler Arası Judo Türkiye Şampiyonası, üniversitelerin yoğun katılımıyla gerçekleşti. 15 Temmuz Şehitleri Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen bireysel kadınlar 48 kg, 52 kg, 57 kg, 63 kg sıkletlerinde, erkekler bireysel müsabakalarında 60 kg, 66 kg, 73 kg, 81 kg sıkletlerinde yapıldı.Günün sonunda erkek ve kadın kata müsabakaları yapıldı.
Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi Araştırma Görevlisi Semih KARAMAN’ın idarecisi olduğu okul takımımız;
66 KG erkekler: Hakan Çürüköz
73 KG erkekler: Mertcan Çolakdemir
81 KG erkekler: Celal Çakır
52 KG Kadınlar: Cemre Malakçıoğlu
57 KG Kadınlar: Melike Keskinoğlu ve Kadınlar KATA ekibi olarak mindere çıktılar.
Şampiyonanın ilk gününde Kadınlar KATA takımımız, geçen yılın şampiyonu olarak mindere çıktı. Melike KESKİNOĞLU (Tori) ve Cemre MALAKÇIOĞLU (Uke)’nun KATA gösterisi, tüm katılımcılar tarafından hayranlıkla izlendi. Zirveye tekrar aday olarak görülen takımımız, hakem değerlendirmesinden sonra Türkiye ikincisi olarak, birinciliği kaçırmanın üzüntüsü ve yine kürsüde olmanın gururunu yaşadı.
Ayrıca, heyecanın dorukta olduğu ve kıyasıya rekabetin olduğu bireysel müsabakalarda ;
Cemre Malakçıoğlu çıktığı madalya maçında son anda rakibine puan avantajı sağlayarak Türkiye 5. Si,
Melike Keskinoğlu ise 57 kg Türkiye 7. Si olarak müsabakaları tamamladılar.

Okulumuz Judo takımı antrenör ve sporcularını başarılarından dolayı  tebrik ediyoruz.