Fakültemizde Binicilik Dersleri Başladı

28 Şubat 2024 Çarşamba

 Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri, bu yıl seçmeli spor dersi olarak Antrenörlük Eğitimi Bölümü müfredatına eklenen Binicilik Dersi kapsamında, ilk uygulamalı derslerini gerçekleştirdiler. Öğrenciler; atla tanışma, ata yaklaşma ve yedekte at sevki konularını uygulamalı olarak işlediler.
Binicilik ve Atlı Okçuluk Antrenörü Arş. Gör. Koray GÖKMEN ve Veteriner Hekim Öğr. Gör. M. Sami Halıcı; öğrencilerin iyi birer binici antrenörü olabilmeleri için at refahı, at bakımı, at sağlığı, at egzersiz fizyolojisi, binici antrenman bilimi, atlı spor yarışmaları gibi konularda derslerin devam edeceğini belirttiler. Üniversitemizin desteği ile Spor Bilimleri Fakültesi bünyesinde kurulacak olan Atlı Spor Tesisinde; öğrenciler ile beraber idari ve akademik personelin de binicilik dersi alabileceği, bu sayede atlı sporların üniversite genelinde yaygınlaştırılacağı, temel binicilik eğitimleri ile beraber geleneksel atlı okçuluk, atlı dayanıklılık ve benzeri birçok atlı spor branşında faaliyetlerde bulunacaklarını ifade ettiler.
Yetiştirilen öğrenciler ve Atlı Spor Topluluğu üyeleri sayesinde başta Bolu ili olmak üzere Türkiye’de binicilik sporunun akademik olarak yaygınlaştırılması, ilgili kurumlarla geliştirilecek sosyal sorumluluk projeleri ile binicilik sporunun halk tabanında yayılması ve ülke sporuna hizmet edilmesi hedeflenmektedir.
 

Hızlı Erişim