BAİBÜ SÜYAM Tenis Kursları COVİD Döneminde de Eğitimlerine Ara Vermeden Devam Ediyor

14 Ekim 2021 Perşembe

                                                             
Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Bünyesinde açılan tenis kursu 2021-2022 eğitim döneminde devam ediyor. Doç. Dr. Hanifi Üzüm ve Antrenör Burak Böcekçi tarafından üniversitemiz tesislerinde verilen kursa ilgi oldukça fazla. Konu ile ilgili açıklama yapan Dr. Üzüm haftada iki gün birer saat olmak üzere tek kişilik veya iki kişilik gruplar halinde eğitimlerin verildiğini ve katılımcıların üniversite personeli, personel yakınları, sivil halk ve öğrencilerden oluştuğunu söyleyerek tenis sporunun  faydalarını  kısaca özetledi;
  • Tenis özellikle çocuklarda el/göz koordinasyonu yaşıtlarına göre çok daha iyi gelişmektedir. Çocukların erken yaşta spora başlamaları onları kötü alışkanlıklardan korumakta ve sağlıklı bir gelişim söz konusu olmaktadır.
  • Sağlıklı bir vücut için ideal bir şekilde kilo vermenizi sağlayabilir. Ortalama 1 saat boyunca tenis oynayan bir erkeğin 600 kalori, kadınların ise 420 kalori yaktığı bilinmektedir.
  • Tüm vücudun çalışmasını sağlayarak esnek, çevik, güçlü ve daha iyi bir koordinasyona sahip olmanızı sağlar. Kas ve kemik gelişimini destekler.
  • Aerobik ve anaerobik kapasitenizi geliştirir ve sağlığınızı korumaya yardımcı olur. Oyun sırasında oksijen alımı ve kalp atış hızınız artar. Kalp, daha fazla kanı vücuda pompalayarak kaslara oksijen ve besin sağlamasına yardımcı olur. Ayrıca kaslarınız içinde daha fazla kılcal damar gelişimine yardımcı olarak kasların daha fazla oksijenle buluşmasını sağlar. Kardiovasküler sağlığınızı koruyarak kalp krizi gibi hastalıkların önüne geçmesine yardımcı olmaktadır.
  • Bilişsel yeteneklerinizi arttırır: Tenis oynamak yoğun düşünceler ve karar verme yeteneğine ihtiyaç duyar. Planlama, taktik düşünceler, karar verme ve yaratıcı düşünceler gibi yeteneklerinizi geliştirir.
  • Mutlu eder ve ruh sağlığınız iyileştirmeye yardımcı olur.
  • Sosyalleşme konusunda kişiye yardımcı olur. Özgüvenin artmasına, sağlıklı iletişim kurmaya, sahadaki sportmence davranışları normal hayatınıza taşımanıza da yardımcı olabilmektedir.
  • Tenis sporunun faydalarını aktaran Dr. ÜZÜM, hem eğlenceli hem de adrenalin dolu olan bu sporun pandemi döneminde yapılabilecek en güvenli spor olduğunu ve bu spor dalıyla ilgilenmek için yaş, ekonomik ya da herhangi bir statünün gerekmediğini sözlerine ekleyerek tenis sporunun fizyolojik, psikolojik ve sosyal olarak insanlara sağladığı faydalar hakkında bilgilendirmelerde bulunmuştur.
  • Antrenör BÖCEKÇİ ise tenis sporuyla ilgilenenler için; yapılan fedakarlıklarla birlikte disiplinli çalışma sonucunda elde edilen kazanımların kişinin iş ve sosyal hayatına olumlu yansımaları olacağını belirterek herkesi SUYAM bünyesinde tenis oynamaya davet etmektedir.
 
Haber: Tuba BALKA
 

Hızlı Erişim