YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARINDA MERAK EDİLENLER...

26 Temmuz 2024 Cuma

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Yatay Geçiş

- Kurum içi ,kurumlararası ve yurt dışı yatay geçiş başvuru Tarihleri: 15 - 21 Temmuz 2024

Başvurular UBYS üzerinden son başvuru günü saat 23:59'a kadar çevrimiçi (online) alınacaktır.
       Merkezi yerleştirme puanı ile yatay geçiş başvuruları 01-15 Ağustos 2024 tarihleri arasında alınacaktır.

• YATAY GEÇİŞ  BAŞVURU SAYFASI için tıklayınız

* KURUMLARARASI ve YURTDIŞI YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI ile BAŞVURU ve DEĞERLENDİRME TAKVİMİ

Kurumiçi Yatay Geçiş Başvurusunda Gerekli Belgeler:

1- Öğrenci Belgesi (onaylı veya e-devlet üzerinden alınan belge)

2- Transkript (Ara Sınıflar İçin)( onaylı veya e-devlet üzerinden alınan belge)

3- Ders İçerikleri (Ara Sınıflar İçin)(Üniversitenin Web sayfasından alınan)

4- Kayıtlı olduğu bölümden farklı bir programa başvuru yapanlar YGS,LYS Sonuç Belgesi

5- Yabancı dil hazırlık sınıfının zorunlu olduğu programlara yapılacak başvurularda Dil Yeterlik Belgesi (Dil yeterlik belgesi olmayan adayların başvurusu kabul edilmez).

NOT: Kurumici yatay geçiş başvurularında  2.öğretim olan bölümlerimize 1.öğretimden 2.öğretime kontenjan sınırlaması olmaksızın başvuru yapılabilir.

Kurumlararası Yatay Geçiş (Yurtdışı Dahil) Başvurusunda Gerekli Belgeler:

1- Öğrenci Belgesi (onaylı veya e-devlet üzerinden alınan belge)

2- Transkript (Not Dökümü) (onaylı veya e-devlet üzerinden alınan belge)

3- Disiplin Belgesi (onaylı),(Öğrenci Belgesi veya transkriptinde belirtilmemiş ise)

4- ÖSYS Sınav Sonuç Belgesi (Yerleştiği Üniversiteyi Gösteren)

5- Ders İçerikleri  (Üniversitenin Web sayfasından alınan )

6- II. Öğretimden I.Öğretime Geçiş için %10 Başarı  Belgesi (Onaylı)

Merkezi Yerleştirme Puanına Göre Yatay Geçiş (Ek Madde-1) Başvurusunda Gerekli Belgeler:

(Bu kapsamda başvuru yapacak öğrencilerin YÖK Başkanlığınca yayımlanan EK MADDE 1 UYGULAMA İLKELERİ'ni incelemelerinde fayda vardır.)

1- Öğrenci Belgesi (onaylı veya e-devlet üzerinden alınan belge)

2- Transkript (Ara Sınıflar İçin)( onaylı veya e-devlet üzerinden alınan belge)

3- Disiplin Belgesi (onaylı ), (Öğrenci Belgesi veya transkriptinde belirtilmemiş ise)

4- Daha önce Yatay Geçiş yapmadığını gösterir belge (Öğrenci Belgesinde kayıtlanma şekli belirtilmemiş ise)

5- Ders İçerikleri (Ara Sınıflar İçin)( Üniversitenin Web sayfasından alınan)

6- ÖSYM Sonuç Belgesi (Yerleştiği Üniversiteyi Gösteren)

7- Kayıtlı olduğu bölümden farklı bir programa başvuru yapanlar YGS,LYS Sonuç Belgesi

8- Yabancı dille eğitim yapılan programlara yapılacak başvurularda Dil Yeterlik Belgesi (Türkçe programlardan yapılacak başvurular, ek-madde 1 uygulama ilkelerinin 18. maddesi kapsamında değerlendirilecektir.)

YATAY GEÇİŞ  KAYIT HAKKI KAZANAN ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE

Kayıt  hakkı kazanan öğrencilerin listeleri ilgili Fakülte/Yüksekokul/Meslek Yüksekokulu Web sayfasında ilan edilecektir.
Değerlendirme sonucunda;
Kurum içi ve kurumlar arası yatay geçişle kayıt hakkı kazanan (asil - yedek) öğrenciler en geç 02.08.2024 tarihinde ilan edilir.

Kayıtlar okullarında şahsen yapılacaktır.

Kurum içi ve kurum dışı yatay geçiş hakkı kazanan öğrencilerin kesin kayıtları: 12 - 16 Ağustos 2024

Kesin kayıt için gerekli evraklar:

1- Öğrenci belgesinin onaylı aslı  yada (barkotlu e-devlet çıktısı)

2- Transkript onaylı aslı  yada (barkotlu e-devlet çıktısı)

3- Disiplin cezası belgesinin onaylı aslı  (Transkriptinde yada öğrenci belgesinde belirtilmemişse)

4- 2.öğretimden 1.öğretime geçiş hakkı kazanan öğrencilerin % 10 na girdiğine dair belgenin onaylı aslı.

5-Yurtdişindan kayıt hakkı kazanan öğrencilerin denklik belgesinin aslı veya ( ÖSYM tarafından Yurtdışına yerleşen öğrenciler  için ÖSYM sonuç belgesi.)

6- Hazırlık Bölümü olan sınıflar için hazırlık sınıfı okuduğuna dair belgenin onaylı aslı  (öğrenci belgesi veya transkriptinde belirtilmemiş ise)

7- Yatay geçiş yapmasında sakınca yoktur yazısı. (Transkript ve Öğrenci Belgesinde belirtilmemiş ise)