BOLU İL AFAD MÜDÜRLÜĞÜ GÖNÜLLÜLERİ TIRMANMA EĞİTİMİ FAKÜLTEMİZDE

11 Haziran 2024 Salı

Ülke olarak deprem kuşağı üzerinde yer alıyoruz. Gölcük, Kaynaşlı, Van en kötüsü de Kahramanmaraş merkezli birçok il ve ilçelerin etkilendiği 6 Şubat depremi…
Birçok ilde olduğu gibi Bolu ilinde de kurum ve kuruluşlar gönüllülük esasına dayanarak arama - kurtarma ekipleri kurmuşlardır. Bu ekiplerin donanımlı bir şekilde eğitim almaları alanın da yetkin olan "AFAD" ekiplerince sağlanmaktadır.
Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Mücadele Sporları Salonunda yer alan tırmanış duvarında her Cuma 14.00 - 16.00 saatleri arasında AFAD gönüllüleri ve Arama Kurtarma personeli olaylara etkin müdahale edebilmek adına, tırmanış eğitimi yapmaktadır. Spor Bilimleri Fakültesi'nde Nisan ayında başlayan eğitimler halen devam etmekte olup, şu ana kadar 175 (yüzyetmişbeş) gönüllüye tırmanış eğitimi verilmiştir. AFAD ekipleri tarafından verilen tırmanış eğitimleri eğitim - öğretim dönemi boyunca devam edecektir.