< < En Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülü Fakültemize

En Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülü Fakültemize

27 Eylül 2023

Semih Karaman, Krakow'da Düzenlenen The Fourth International Scientific Conference
'Motor Abilities in Sports - Theoretical Assumptions and Practical Implications' Konferansında Genç Bilim İnsanı Ödülü Kazandı

Krakow'da 21-23 Eylül 2023 tarihleri arasında düzenlenen The Fourth International Scientific Conference
'Motor Abilities in Sports - Theoretical Assumptions and Practical Implications' adlı Dördüncü Uluslararası Bilimsel Konferans, spor bilimi alanında önemli bir başarıya tanıklık etti. Bu prestijli etkinliğe, Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü'nden Araştırma Görevlisi Semih Karaman, uyku alanında yaptığı çalışmasıyla katıldı.

Semih Karaman'ın "THE EFFECT OF SLEEP ON MOTOR ABILITY IN ATHLETES" başlıklı araştırma projesini ayrıntılı bir şekilde ele aldı. Bu çalışma, sporcuların motor yetenekleri ile uyku arasındaki ilişkiyi derinlemesine inceleyerek, spor performansını etkileyen kritik bir faktörü aydınlattı. Sunum, konferansın bilim komitesi tarafından genç bilim insanları yarışmasında en başarılı genç bilim insanı olarak değerlendirildi ve bu ödüle layık görüldü.

Semih Karaman'ın kazandığı bu prestijli ödül, genç bilim insanlarının çalışmalarını teşvik eden ve gelecekteki spor bilimi araştırmalarına ışık tutan bir önem taşımaktadır. Aynı zamanda Spor Bilimleri Fakültesi'nin bilimsel katkılarına ve akademik mükemmeliyetine de bir örnek teşkil etmektedir.

Bu başarı, Türkiye'nin spor bilimi alanındaki uluslararası sahnede etkili bir rol oynadığını ve bilim insanlarının katkılarının takdir gördüğünü bir kez daha gösteriyor. Semih Karaman'ı bu önemli başarısından dolayı kutluyor ve gelecekteki çalışmalarında başarılarının devamını diliyoruz.